زولبیا بامیه و گوش فیل از شیرینیهای اصیل ایرانی است. از مواد اولیه این نوع شیرینی میتوان به ماست و نشاسته و خمیرمایه اشاره کرد.
به گزارش گلستان ما به نقل از یزدبانو؛ مصرف زولبیا بامیه در روزهای ماه مبارک رمضان در میان ایرانیان آنچنان به یک سنت بدل گشته است که میتوان ادعا کرد امروزه زولبیا بامیه تنها در این ماه قمری میان ایرانیان رایج است.
شیعیان ایرانی که در ماه مبارک رمضان روزه میگیرند از زولبیا و بامیه برای سفره افطاری خود استفاده میکنند.
باهم طرزتهیه انواع زولبیا، بامیه و گوش فیل را می خوانیم:
زولبیا
مواد لازم:
نشاسته: 200 گرم
ماست: 200 گرم
آرد گندم: 1 قاشق مرباخوری
روغن: 1 قاشق مرباخوری
زعفران: کمی
طرز تهیه:
ابتدا نشاسته و ماست را مخلوط کرده بگذارید خیس بخورد بعد با میکسر هم زده تا باز شود.
سپس روغن مایع، زعفران، آرد را اضافه کنید دراین حالت خمیر زولبیا باید کشدار باشد، بعد آن را از صافی رد کرده به مدت 2 ساعت خمیر را استراحت داده تا کاملا جا بیفتد سپس آن را در قیف ریخته و در روغن داغ سرخ کرده یا میتوانید قالب گرد را در روغن گذاشته و به صورت مارپیچ داخل قالب ریخته و سرخ کنید.
سپس آن را با انبر برداشته و داخل شهد انداخته و کاملا در شهد فرو برید.
اگر خمیر زولبیا شل بود به آن آرد افزوده و اگر سفت بود ماست اضافه نمایید. شهد زولبیا باید داغ باشد.
بامیه
مواد لازم:
آب: 300 گرم
آرد: 200 گرم
روغن: 1 قاشق غذا خوری
تخم مرغ: 3عدد
شهد: 1قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
ابتدا آب را داخل ظرفی ریخته بگذارید جوش بیاید. سپس شعله را ملایم کرده آرد را اضافه کرده ومرتب هم زده تا خمیرتقریبا سفتی به دست آید.
بعد روغن را اضافه کرده و مجددا هم زده به طوری که خمیر به صورت یک تکه درآید. سپس صبر کنید تا خمیر سرد شود. بعد تخممرغها را یکی یکی اضافه کرده و با همزن زده تا خمیر کاملا یکدست شود. در آخر شهد را اضافه کرده با همزن بزنید.
خمیر را در قیف ریخته و ماسوره کنگرهدار در روغن داغ شکوفه بزنید.
هنگامی که کمی سرخ شد به آهستگی با کفگیر آنها را جابجا کنید تا تمام آنها به طور یکنواخت سرخ شوند.
سپس بامیهها را بیرون آورده و در شهد انداخته، سپس آنها را در آبکش ریخته تا شهد اضافی از آن خارج شود.
درجه حرارت شربت نباید زیاد باشد.
گوش فیل برگی
مواد لازم:
آرد: مقدار کافی
تخم مرغ: 2 عدد
شیر: یکپنجم پیمانه
جوششیرین: نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه:
شیر و تخم مرغ و جوششیرین را مخلوط کرده و بعد آرد را اضافه کرده تا خمیر نرم شود. بعد خمیر را حدود یک ساعت استراحت داده بعد با وردنه پهن کنید و به شکل برگ برش داده و انتهای آن را جمع کرده و در روغن سرخ کرده و یا میتوانید در شهد فرو بده و یا پس ازسردشدن پودر شکر را روی آن بپاشید.
گوش فیل1
مواد لازم:
ماست: 1 پیمانه
روغن مایع: 1 پیمانه
تخم مرغ: 4 عدد
جوششیرین: 1 قاشق چای خوری
آرد: به مقدار لازم
طرز تهیه:
ماست و روغن را مخلوط کرده تخم مرغ را اضافه کرده و کمی هم بزنید. بعد جوششیرین و آرد را مخلوط کرده خمیر را ورز دهید تا به دست نچسبد. بعد خمیر را پهن کرده و برش دهید و در روغن فراوان سرخ کنید و داخل شهد انداخته و بعد درآبکش ریخته تا شهد اضافی آن گرفته شود.
گوش فیل2
مواد لازم:
ماست: نصف پیمانه
روغن مایع: نصف پیمانه
تخم مرغ: 2 عدد
بکینگ پودر یا جوششیرین: یک قاشق چای خوری
آرد: به مقدار لازم
طرز تهیه:
ماست و روغن را مخلوط کرده تخم مرغ و جوششیرین را اضافه نموده آرد را کم کم بریزید وخوب ورزداده تا خمیر به دست نچسبد. بعد خمیر را روی میز کار پهن کرده تا به صورت لواش درآید. بعد آن را برش داده و در روغن فراوان که کاملا داغ شده انداخته تا کاملا پف کند بعد از آن که رنگ آن طلایی شد آنها را از روغن بیرون آورده و در شهد گرم انداخته و بلافاصله از شهد بیرون آورید.
برای درست کردن شهد یک لیوان شکر و یک چهارم لیوان آب و گلاب و سر قاشق چایخوری کرم تارتار روی حرارت بگذارید تا شهد عمل آید.
بعد گوش فیل آماده را در دیس چیده و پودر پسته روی آن بپاشید.
شهد مخصوص زولبیا و بامیه و گوش فیل
مواد لازم:
شکر: 1 کیلو
آب: 300 گرم
جوهر لیمویا آبلیمو: یک چهارم قاشق چایخوری یا 2 قاشق غذاخوری
زعفران و گلاب: کمی
طرز تهیه:
آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار داده تاجوش آید. سپس آبلیمو را اضافه کرده و دوباره جوشانده تا شهد قوام آید. سپس از روی حرارت برداشته و زعفران و گلاب را اضافه کنید.
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد